Wkłady filtracyjne

Wkłady filtracyjne cieszą się coraz większym zainteresowaniem – nie bez powodu. Stosowanie tych prostych, ale niezwykle skutecznych urządzeń, pozwala korzystać z najwyższej jakości wody. Właściwie dobrany filtr oraz wkład filtracyjny, zapewni również dłuższą żywotność i sprawność urządzeń kuchennych mających "kontakt" z wodą.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo wiele filtrów, idealnych do stosowania w kuchni. Są to m.in.: filtry do ekspresów, filtry dzbankowe, filtry pod zlewowe czyli osmoza oraz specjalistyczne wkłady filtracyjne. Wszystkie wyróżniają się wysoką jakością.

Dlaczego filtry powinny znaleźć miejsce w każdej kuchni? Po co filtrować wodę?

Proces ten prowadzi do redukcji udziału wapnia oraz chloru w wodzie. Odpowiednie filtry pozwalają również uzyskać większy procent magnezu w wodzie (filtry dzbankowe). Filtry zdecydowanie poprawiają jakość higieniczną, jak i walory smakowe wody – co ma szczególne znaczenie w przypadku wody, z której korzystamy do celów spożywczych. Stosowanie właściwych filtrów pozwala również zachować w lepszym stanie sprzęt kuchenny, na którym nie powstają nieestetyczne i niehigieniczne osady czy zacieki.

Osady wapniowe zwiększają podatność sprzętu i armatury na zniszczenia. Właściwa filtracja zwiększa funkcjonalność i wytrzymałość sprzętu kuchennego. Na szczególną uwagę zasługują filtry pod zlewowe, dzięki którym możemy uzyskać wysokiej jakości wodę pitną. Filtry tego typu usuwają różnego rodzaju zanieczyszczenia, redukują również udział chloru w wodzie, co ma przełożenie na lepszy smak wody. Woda filtrowana w ten sposób jest czystsza i bezpieczna pod względem bakteryjnym.

Wkłady filtracyjne

Jest 44 produktów.

Pokazano 1-44 z 44 pozycji

Aktywne filtry